آموزش ترسیم نقشه‌های زمین شناسی و معدنی

دوره‌ی آموزشی نحوه ترسیم نقشه‌های زمین شناسی و معدنی در نرم افزار GIS به صورت ویدئویی و در ۱۳ قسمت، با همکاری خانم مهندس پروین حاتمی و مجموعه‌ی دنیای علوم زمین تهیه شده است. در این دوره، شیوه ساخت نقشه‌ی زمین شناسی به طور کامل آموزش داده شده و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.


دوره آموزشی ترسیم نقشه‌های زمین شناسی:

نقشه‌های زمین شناسی-اکتشافی، اطلاعات جامعی درباره واحدهای سنگی آذرین، رسوبی و دگرگونی، عوارض زمین شناسی ساختمانی و بویژه آثار و ذخایر معدنی ارائه می‌دهند.

نقشه‌های زمین شناسی با مقیاس‌های ۱:۲۵۰۰۰۰ و ۱:۱۰۰۰۰۰ به صورت منظم برای سرتاسر کشور تهیه شده‌اند. اما نقشه‌های زمین شناسی بزرگ مقیاس به طور محلی و بر حسب نیاز، برای انجام کارهای اکتشافی و یا طرح‌های عمرانی در مقیاس‌های ۱:۲۵۰۰۰ ، ۱:۲۰۰۰۰ ، ۱:۱۰۰۰۰ ، ۱:۵۰۰۰ ، ۱:۲۰۰۰ و ۱:۱۰۰۰ تهیه می‌شوند. نقشه‌های ۱:۲۵۰۰۰۰ ، ۱:۱۰۰۰۰۰ و ۱:۲۵۰۰۰ را می‌توان از سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی و یا از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهیه کرد.

نقشه های زمینشناسی از جمله رایج‌ترین ابزارهای اطلاعاتی برای شناسایی و مطالعات زمینشناسی و اکتشافی منابع و ذخایر معدنی به شمار می‌روند. این نقشه‌ها اطلاعات مهم از مشخصات سنگ شناسی، وضعیت لایه‌ها، سن و توالی تشکیل چینه‌ها وسازندها، منابع و ذخایر معدنی، گسل‌ها، چین‌خوردگی‌ها و دیگر ساختارها و پدیده‌های زمین شناسی را نمایش می‌دهند.

با توجه به اهمیت نقشه‌های زمین شناسی در ارائه اطلاعات پایه و مورد نیاز در اکتشاف‌های معدنی، برای تهیه این نقشه‌ها از نرم افزارهای GIS استفاده می‌کنیم.

در این دوره‌ی آموزشی که به صورت ویدئویی تهیه شده، از نرم‌افزار گلوبال مپر برای ژئورفرنس کردن نقشه زمین شناسی استفاده شده است. پس از آن نرم افزار ArcGIS برای ساختن شیپ فایل و عوارض زمین شناسی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در رسم نقشه زمین شناسی تکمیل می‌شود و از آن خروجی گرفته می‌شود.


سرفصل‌های دوره آموزش ترسیم نقشه زمین شناسی و معدنی

  • قسمت اول: ژئورفرنس کردن نقشه زمین شناسی در نرم افزار Global Mapper
  • قسمت دوم: آماده سازی نقشه و خروجی گرفتن از نقشه در گلوبال مپر
  • قسمت سوم: معرفی نقشه ژئورفرنس شده به محیط Arc Map
  • قسمت چهارم: ساخت شیپ فایل (دیتابیس) در Arc Catalog
  • قسمت پنجم: ایجاد عارضه (پلی گون) بر روی نقشه
  • قسمت ششم: تعریف ID و Name در جدول Attribute Table
  • قسمت هفتم: سیمبل گذاری و لیبل گذاری
  • قسمت هشتم: ایجاد عارضه خطی (پلی لاین) بر روی نقشه
  • قسمت نهم: ایجاد عارضه‌های نقطه‌ای بر روی نقشه
  • قسمت دهم: کار بر روی نقشه در محیط Layout View
  • قسمت یازدهم: افزودن علامت شمال جغرافیایی، مقیاس، عنوان و راهنمای نقشه
  • قسمت دوازدهم: گریدبندی نقشه (ایجاد مختصات نقشه)
  • قسمت سیزدهم: خروجی گرفتن از نقشه (ذخیره کردن فایل نقشه)

مشخصات کلی دوره آموزشی:

نام کامل دوره: دوره آموزشی تهیه نقشه‌های زمین شناسی و معدنی در نرم‌افزار GIS
مدرس دوره: مهندس پروین حاتمی – کارشناس ارشد زمین شناسی
مدت زمان دوره: حدود ۵۰ دقیقه
حجم دانلود: ۲۰۰ مگابایت
تعداد قسمت‌ها: ۱۳
هزینه‌ی کل دوره: ۹۰ هزار تومان


خرید و دریافت لینک دانلود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + 9 =